DAN   KOSILO

Ponedeljek

 

 

graham špageti* z milansko omako in s sirovim posipom1(pšenica),3,7

solata  ledenka s koruzo12

100 % sadni sok

Torek

 

fižolova juha

pirine skutine palačinke1(pira),3,7

jabolčni kompot

Sreda

 

 

 

bučna juha z bučnimi semeni7

krompirjeva musaka z govejim mesom7

sezonska solata12

Četrtek

 

 

domača porova juha7

pariški puranji zrezek1(pšenica),3

dušen rjavi riž z grahom in korenčkom

mešana solata12

Petek

 

goveja juha z zakuho1(pšenica),3

kuhana junetina

pire krompir7

kremna špinača7

100 % sadni sok

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

 Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)