DAN | KOSILO | |
Ponedeljek
|
graham špageti* z milansko omako in s sirovim posipom1(pšenica),3,7 solata ledenka s koruzo12 100 % sadni sok |
|
Torek
|
fižolova juha pirine skutine palačinke1(pira),3,7 jabolčni kompot |
|
Sreda
|
bučna juha z bučnimi semeni7 krompirjeva musaka z govejim mesom7 sezonska solata12 |
|
Četrtek
|
domača porova juha7 pariški puranji zrezek1(pšenica),3 dušen rjavi riž z grahom in korenčkom mešana solata12 |
|
Petek
|
goveja juha z zakuho1(pšenica),3 kuhana junetina pire krompir7 kremna špinača7 100 % sadni sok |
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih