DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | ovseni kruh1(oves, pšenica) tunin namaz4,7 redkvica iz EU šolske sheme sadni čaj z medom | govedina Stroganov1(pšenica),7,10 testenine1(pira, pšenica),3 mešana solata12 sadni sok |
Torek | črni pšenični kruh1(pšenica) Nutella7,8 kakav7 jabolko | korenčkova juha z jajci7 piščančja nabodala z zelenjavo popečen krompir paradižnikova solata12 |
Sreda | orehova potička1(pšenica),3,7,8(orehi) sadni sok nektarina | zelenjavna juha kaneloni s šunko in sirom1(pšenica),3,7 dušen riž z zelenjavo mešana solata12 |
Četrtek | rženi kruh1(pšenica,rž) lahki sir7 češnjev paradižnik planinski čaj z medom in limono | telečja hrenovka* kremna špinača7 pire krompir7 jagode s smetano7 |
Petek | grški jogurt7 mlečni kruh1(pšenica),7 marelica | ješprenova juha z grahom in korenčkom1(ječmen) jabolčni zavitek1(pšenica),3,7 sadni sok |
*ekološka vzreja in predelava
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih