DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek    črni kruh1(pšenica)
maslo7
marmelada s kmetije
bela kava1(ječmen)
nektarina
korenčkova juha z jajci3
ocvrt file osliča1(pšenica),3
dušen riž
mešana solata12
Torek  mlečni močnik s kakavovim posipom1(pšenica),3,7
banana    
domača porova juha7
špageti z bolonjsko omako in s sirnim posipom1(pšenica),3
zeljna solata12
Sreda    pirin kruh1(pira)
zeliščni namaz7
sveža paprika
sadni čaj z medom
zelenjavna mineštra s stročnicami
sadni cmoki1(pšenica),3,7,12
kompot
Četrtek    polnozrnata štručka1(oves, pšenica)
piščančja salama
sir7
kumarice
jagodni sok
pleskavica
popečen krompir z zelenjavo
paradižnik,
čebula,
paprika ajvar,
ketchup,
gorčica10
sadni sok
Petek    

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 279 obiskov, današnjih obiskov 1)