DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek | črni kruh1(pšenica) maslo7 marmelada s kmetije bela kava1(ječmen) nektarina | korenčkova juha z jajci3 ocvrt file osliča1(pšenica),3 dušen riž mešana solata12 |
Torek | mlečni močnik s kakavovim posipom1(pšenica),3,7 banana | domača porova juha7 špageti z bolonjsko omako in s sirnim posipom1(pšenica),3 zeljna solata12 |
Sreda | pirin kruh1(pira) zeliščni namaz7 sveža paprika sadni čaj z medom | zelenjavna mineštra s stročnicami sadni cmoki1(pšenica),3,7,12 kompot |
Četrtek | polnozrnata štručka1(oves, pšenica) piščančja salama sir7 kumarice jagodni sok | pleskavica popečen krompir z zelenjavo paradižnik, čebula, paprika ajvar, ketchup, gorčica10 sadni sok |
Petek |
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih