DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 13. 9. | Polbeli kruh1(pšenica) Kuhan pršut Sir Gauda7 Kumarica Zeliščni čaj z medom in limono | Korenčkova juha3 Tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3 Sezonska solata z fižolom12 |
Torek 14. 9. | Mlečni riž z kakavovim posipom7 Banana Žitna rezina1(pšenica)7 | Ješprenova mesna enolončnica z zelenjavo1(pšenica, ječmen) Pirina jabolčna pita1(pšenica) 7,3 100% sadni sok razredčen z vodo |
Sreda 15.9. | Vaniljev navihanček 1(pšenica)7,3 Navadni bio kefir7 Hruška | Cvetačna juha z grisinom1(pšenica), 7 Krompirjeva musaka7,3 Zelena solata s paradižnikom12 |
Četrtek 16. 9. | Polnozrnata štručka1(pšenica) Hrenovka* Gorčica 100% sadni sok | Svinjski zrezki v gobovi omaki1(pšenica) Kruhovi cmoki1(pšenica),7,3 Zeljna solata s krompirjem12 Limonada |
Petek 17. 9. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Maslo7 Med Planinski čaj z medom in limono Maline | Milijon juha 1(pšenica) Testenine z tunino omako1(pšenica),4,3 Nariban sir7 Zelena solata z koruzo12 |
*lokalno, ekološka vzreja
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih