DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 4.10. | Polbeli kruh1(pšenica) Kisla smetana7 Pariška salama Zelena paprika Jabolčni sok | Piščančji paprikaš1(pšenica) Kuskus z zelenjavo 1(pšenica) Zelena solata z čičerko12 |
Torek 5.10. | Sadna skuta7 Polnozrnata bombetka1(pšenica) Sliva | Goveja juha z zakuho1(pšenica) Kuhana junetina BIO Pire krompir7 Kremna špinača1(pšenica),7 |
Sreda 6.10. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Turistična pašteta4 Češnjev paradižnik Sadni čaj z medom | Korenčkova juha3 Lazanja z govejim mesom1(pšenica), 7, 3 Sezonska solata12 |
Četrtek 7.10. | Makovka1(pšenica) Kakav7 Kaki vanilja ŠSZ | Naravni puranji zrezek v omaki1(pšenica) Rjavi riž z grahom Rdeča pesa12 |
Petek 8.10. | 2x biga1(pšenica),7 Jagodni bananin smuti Oreščki8 | Fižolova kremna juha1(pšenica),7 Skutine palačinke1(pšenica),7,3 Jabolčni kompot |
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih