DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 18.10. | Čokolino 1(pšenica), 6, 7 Mlečni rogljiček1(pšenica)7 Sliva | Česnova juha s popečenimi kruhovimi kockami1(pšenica) Zeljne krpice1(pšenica),3 Zelena solata s paradižnikom12 Naravna limonada |
Torek 19.10. | Polbeli kruh1(pšenica) Tunin namaz4,7 Kisla kumara12 Zeliščni čaj z medom in limono | Kostna juha z zakuho1(pšenica) Krompirjeva omaka z hrenom/kumaricami1(pšenica) Hrenovka Pomaranča |
Sreda 20.10. | Sirova štručka1(pšenica),7 Sadni čaj z limono Jabolka | Naravni puranji zrezki1(pšenica) Dušen riž Zelenjavna priloga Endivija s krompirjem12 |
Četrtek 21.10. | Pirin kruh1(pira) Maslo7 Marmelada Bela kava7,1 Suho sadje12 | Stroganov govedina1(pšenica),10,12 Pisani široko rezanci1(pšenica),3 Zeljna solata s korenčkom12 Grozdje |
Petek 22.10. | Orehova potička1(pšenica),8(orehi) Sadni kefir7 Mandarina | Zelenjavna juha1(pšenica),3 Carski praženec1(pšenica),7,3 Čežana |
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih