DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 20.12. | Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8 Rezina sira7 Suho sadje12 Sadni čaj z medom | Česnova juha1(pšenica),7 Mesna lazanja1(pšenica),3,7 Kitajsko zelje s fižolom12 |
Torek 21.12. | Sezamova štručka1(pšenica),7 Lca napitek7 Mandarina | Puranji zrezki v smetanovi omaki1(pšenica),7 Pečen krompir Sezonska solata12 |
Sreda 22.12. | Koruzni kruh1(pšenica) Tunina pašteta4 Zelena paprika Zeliščni čaj z medom | Zelenjavna enolončnica1(pšenica),3 Gratinirane palačinke1(pšenica),3,7 Kompot |
Četrtek 23.12. | Pirina žemljica1(pira) Rezina šunke Sir7 Kisle kumarice12 100% naravni sok | Rižota s tremi žiti1(ječmen) Sezonska solata12 Mlečna rezina1(pšenica),7,sled.6,8 |
Petek 24.12. | HURA | POČITNICE |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih