DAN

MALICA


KOSILO
Ponedeljek
3. 1.
Buhtelj1(pšenica),3,7
Bela kava7,1
Mandarina
Korenčeva juha z jajci3,9
Makaronovo meso (svinjina) 1(pšenica),3
Zelena solata s fižolom12
Torek
4. 1.
Črni kruh1(pšenica)
Pašteta Argeta 
Kislo zelje
Sadni čaj z medom
Sirova juha1(pšenica),7
Pečene piščančje kračice
Mlinci(pšenica),3
Sladko zelje1(pšenica)
Sreda
5. 1.
Ajdova bombetka1(pšenica)
Sir7
Korenček
Sadni čaj z medom
Zelenjavna enolončnica 1(pšenica)
Sočno pecivo1(pšenica),7,3,8(orehi)
Sadni sok
Četrtek
6. 1.
Ovsena žemlja1(pšenica, oves)
Puranja prsa v ovoju
Kisla paprika12
Sadni čaj z medom
Pašta fižol1(pšenica),3
Rešeto z mangom in smetano1(pšenica),3,7
Mešani kompot
Petek
7. 1.
Riževi kosmiči
Tekoči sadni/navadni jogurt7
Banana
Prežganka1(pšenica),3
Popečen oslič4
Džuveč riž
Solata s koruzo12

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 311 obiskov, današnjih obiskov 1)