DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 3. 1. | Buhtelj1(pšenica),3,7 Bela kava7,1 Mandarina | Korenčeva juha z jajci3,9 Makaronovo meso (svinjina) 1(pšenica),3 Zelena solata s fižolom12 |
Torek 4. 1. | Črni kruh1(pšenica) Pašteta Argeta Kislo zelje Sadni čaj z medom | Sirova juha1(pšenica),7 Pečene piščančje kračice Mlinci(pšenica),3 Sladko zelje1(pšenica) |
Sreda 5. 1. | Ajdova bombetka1(pšenica) Sir7 Korenček Sadni čaj z medom | Zelenjavna enolončnica 1(pšenica) Sočno pecivo1(pšenica),7,3,8(orehi) Sadni sok |
Četrtek 6. 1. | Ovsena žemlja1(pšenica, oves) Puranja prsa v ovoju Kisla paprika12 Sadni čaj z medom | Pašta fižol1(pšenica),3 Rešeto z mangom in smetano1(pšenica),3,7 Mešani kompot |
Petek 7. 1. | Riževi kosmiči Tekoči sadni/navadni jogurt7 Banana | Prežganka1(pšenica),3 Popečen oslič4 Džuveč riž Solata s koruzo12 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih