DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 10.1. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Suha salama Sir7 Sadni čaj z medom Jabolčni krhlji | Telečji paprikaš1(pšenica) Njoki1(pšenica),7,3 Mešana solata12 Sadje |
Torek 11.1. | Francoski rogljiček s čokolado1(pšenica),7,3 Mleko7 Jabolko | Porova juha1(pšenica),7 Pečenka z naravno omako1(pšenica) Pražen krompir Mešana solata12 |
Sreda 12.1. | Bio šolska pica1(pšenica),7 Sadni čaj z medom Mandora | Ješprenjeva juha s piščancem in zelenjavo1(pšenica, ječmen) Rižev narastek z rozinami7,3 100% sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 13.1. | Koruzni kruh1(pšenica) Domač tunin namaz4,7 Kisle kumare12 Zeliščni čaj z medom in limono | Bolonjska omaka1(pšenica) Špageti1(pšenica),3 Mešana solata s krompirjem12 Sadje |
Petek 14.1. | Črni kruh1(pšenica) Sirni namaz7 Sveža paprika Ribezov sok | Gobova juha1(pšenica),7 Gratinirane palačinke1(pšenica),7,3 Mešana čežana |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih