DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 17. 1. | Mlečni zdrob1(pšenica),7 Biga1(pšenica),7 Jabolka | Česnova juha1(pšenica),7 Tunina omaka z zelenjavo1(pšenica),4 Testenine1(pšenica),3 Sezonska solata12 |
Torek 18. 1. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Poli salama Sir7 List zelene solate Zeliščni čaj | Mesne kroglice v paradižnikovi omaki1(pšenica),3 Pire krompir7 Sadje |
Sreda 19. 1. | Koruzni kruh1(pšenica) Pašteta Argeta Korenček Sadni čaj z medom in limono | Zelenjavna enolončnica s proseno kašo1(pšenica) Carski praženec1(pšenica),7,3 Jabolčni kompot |
Četrtek 20. 1. | Mesni/sirni burek1(pšenica),7,4,sled 6,8,9 Tekoči jogurt7 Mandarina | Čebulna bržola1(pšenica) Bela polenta1(pšenica) Solata s fižolom12 Kivi |
Petek 21. 1. | Makovka1(pšenica),7 Kakav7 Banana | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Paniran sir1(pšenica),4,7 Krompirjeva solata12 Limonada |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih