DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 24.1. | Hot dog štručka1(pšenica) Hrenovka Gorčica10 Zeliščni čaj z medom in limono | Puranji trakci v zelenjavni omaki1(pšenica) Kuskus1(pšenica) Solata s kalčki12,6 Sadje |
Torek 25.1. | Pirin kruh1(pšenica ,pira) Maslo7 Marmelada Čokoladno mleko7 Jabolka | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3 Sojini/zelenjavni polpeti1(pšenica),3,6,7 Pečen krompir Kečap1 Zelena solata s paradižnikom12 |
Sreda 26.1. | Rogljiček z nadevom1(pšenica),3,7 Jagodni sok Oreščki8 | Bograč1(pšenica) Koruzna žemlja1(pšenica) Sadje |
Četrtek 27.1. | Mešani kruh1(pšenica) Ribja pašteta4 Kisle kumarice12 Sadni čaj z limono in medom | Ohrovtova juha1(pšenica) Svinjska pečenka Džuveč riž Mešana solata12 |
Petek 28.1. | Koruzni kruh1(pšenica) Topljeni sir7 Zelena paprika Zeliščni čaj z medom | Telečja obara z zelenjavo in žličniki1(pšenica),3 Biskvitno pecivo s sadnim prelivom1(pšenica),3,7 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih