DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 31. 1. | Mlečni riž7 Koruzni vaflji Banana | Goveji zrezki v omaki1 Kruhova rulada/cmoki1,3,7,9,sled.8,11 Kitajsko zelje s krompirjem 12 |
Torek 1. 2. | Mlečni rogljiček1,7 Sveža skuta s sadjem7 | Kostna juha z zakuho 1,3,9 Paniran puranji zrezek 1,3 Ajdova solata z zelenjavo (paradižnik, paprika, por, koruza) |
Sreda 2. 2. | Polnozrnata bombetka1 Kuhan pršut Olive Sadni čaj z limono | Korenčkova juha z jajčko 3,9 Krompirjeva musaka 3,7 Solata s koruzo 12 |
Četrtek 3. 2. | Graham kruh1 Nutella7,6,8 Mleko7 Jabolko | Bujta repa 1 Kajzerica 1 Puding s sadnim prelivom 1,7 |
Petek 4. 2. | Štručka s sirom in šunko1,7 Sadni čaj z medom in limono Mandarina | Česnova juha1,7 Pečena postrv v koruzni skorjici Dušeni riž z zelenjavo Mešana solata 12 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih