DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 7.2 | / | / |
Torek 8.2. | / | / |
Sreda 9.2. | Rožičeva potička 1,3,7 Bio kefir7 Jabolčni krhlji | Zdrobova juha1 Pečen piščanec Mlinci1,3 Sladko zelje1 |
Četrtek 10.2. | Mešani kruh1 Tunin namaz4,7 Kisle kumare 12 Zeliščni čaj | Fižolova pašta1 Domači kruh1 Marmorni kolač1,7,3 100% sadni sok |
Petek 11.2. | Orehov rogljiček1,8,7,3 Kakav7 Sadje | Cvetačna juha1,7 Pire krompir7 Špinačna omaka1 Pečena jajčka3 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih