DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 21.2. | Polnozrnati kruh1 Kuhan pršut Sir7 List zelene solate Sadni čaj z medom | Piščanec po mehiško1 *Pisane testenine casarecce1,3 Zelena solata s fižolom12 100% naravni sok |
Torek 22.2. | Čokolino1,7,8 Biga1,7 Hruška viljamovka | Korenčkova juha3,9 Svinjska pečenka Riž z zelenjavo Mešana solata s krompirjem12 |
Sreda 23.2. | Ajdov kruh z orehi1,8 Smetanov namaz7 Sveži korenček Sadni čaj z medom | Štajerska kisla juha1,3,9 Polnozrnati jabolčni zavitek1,3,7 Čežana |
Četrtek 24.2. | Polbeli kruh1 Pašteta tuna4 Sveža paprika Planinski čaj z medom in limono | Goveja juha z zakuho1,3,9 Krompirjeva omaka s hrenom1 Govedina Pomaranča |
Petek 25.2. | Čokoladni rogljiček1,7,3 Mleko7 Jabolka | Zelenjavna juha1 Domača pica1,7 100% naravni sok |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih