DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek
7.3.
Pirin kruh1
Nutella8,7,6
Mleko7
Jabolko
Polnozrnatni špageti1,3
Bolonjska omaka1
Sirni posip7
Endivija z radičem in krompirjem12
Sadni sok
Torek  
8.3.  
Polbeli kruh1
Topljeni sir7
Svež korenček
Sadni čaj z medom in limono
Česnova juha s kruhovimi kockami1,7
Kaneloni1,3,7
Ječmenova solata z zelenjavo1,12
Melona
Sreda  
9.3.  
Mešani rženi kruh1
Suha salama
Kisla smetana7
Metin čaj z limono
Mandora
Kostna juha z zakuho1,3,9
Piščančji frikase1,7
Pečen krompir
Mešana solata s fižolom12
Četrtek  
10.3.  
Koruzni kruh1
Turistična pašteta4
Sveža paprika
Planinski čaj z medom in limono
Stroganov govedina1
Kruhova rolada1,3,7
Sestavljena solata12
100% naravni sok
Petek  
11.3.
Sezamova štručka1,11
Čokoladno mleko7,sled.1,8,6
Suhe fige
Zelenjavna enolončnica1,3
Zdrobovo pecivo1,3,7
Čežana

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 292 obiskov, današnjih obiskov 1)