DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 21. 3. | Hot-dog štručka1 Hrenovka Gorčica10 Sadni čaj z medom | Sirova juha z grisini7,1 Testenine s šunko in jajčko1,3 Mehka solata s paradižnikom12 |
Torek 22. 3. | Krof z marmelado1,3,7 Mleko7 Jabolko | Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1 Pire krompir7 Skuta s podloženim sadjem7 |
Sreda 23. 3. | Mlečni kruh1,7 Bio kefir z okusom7 Banana | Fižolova juha z zvezdicami1,3 Rižev narastek3,7 Jagodni kompot |
Četrtek 24. 3. | Ovseni kruh1 Domač tunin namaz4,7 Kislo zelje Zeliščni čaj z limono in medom | Puranji trakci v smetanovi omaki1,7 Koruzni njoki1,3,12,sled.7,8,10,11 Zelena solata s fižolom12 100% naravni sok |
Petek 25. 3. | Ajdov kruh1 Rezina sira7 Olive12 Sadni čaj z limono | Šolski bograč (EKO junetina)1 Pirina žemljica1 Sadna solata s smetano7 |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih