DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 4. 4. | Ovseni kosmiči s koščki sadja1,8 Mleko7 Banana | Zelenjavna juha1,7 Rižota s svinjskim mesom in zelenjavo Zelena solata z rdečo redkvico12 |
Torek 5. 4. | Polnozrnata žemlja1 Puranja prsa v ovoju Rezina sira7 Sveža paprika Zeliščni čaj z limono in medom | Goveji zrezki v gobovi omaki1 Ajdova kaša s korenčkom Mešana solata s fižolom12 Jagode |
Sreda 6. 4. | Makovka1,7 BIO navadni kefir7 Hruška ŠSZ | Fižolova juha z zvezdicami1,3 Skutini/orehovi štruklji1,3,7,8,sled.6,11 Mešana čežana |
Četrtek 7. 4. | Črni kruh1 Maslo7 Med Mleko7 Jabolka | Kostna juha z zakuho1,3,9 Pečena piščančja krila Mlinci1,3 Dušena sladko zelje1 |
Petek 8. 4. | Rženi kruh1 Zelenjavno ribja pašteta4 Svež korenček Planinski čaj z medom in limono | Puranji trakci v naravni omaki1 Krompirjevi njoki1,3,7,12,sled.6,11,8 Zelena solata s paradižnikom12 100% naravni sok |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih