DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek 
4. 4.
Ovseni kosmiči s koščki sadja1,8
Mleko7
Banana
Zelenjavna juha1,7
Rižota s svinjskim mesom in zelenjavo
Zelena solata z rdečo redkvico12
Torek  
5. 4.  
Polnozrnata žemlja1
Puranja prsa v ovoju
Rezina sira7
Sveža paprika
Zeliščni čaj z limono in medom
Goveji zrezki v gobovi omaki1
Ajdova kaša s korenčkom
Mešana solata s fižolom12
Jagode
Sreda  
6. 4.  
Makovka1,7
BIO navadni kefir7
Hruška ŠSZ
Fižolova juha z zvezdicami1,3
Skutini/orehovi štruklji1,3,7,8,sled.6,11
Mešana čežana
Četrtek  
7. 4.  
Črni kruh1
Maslo7
Med
Mleko7
Jabolka
Kostna juha z zakuho1,3,9
Pečena piščančja krila
Mlinci1,3
Dušena sladko zelje1
Petek  
8. 4.
Rženi kruh1
Zelenjavno ribja pašteta4
Svež korenček
Planinski čaj z medom in limono
Puranji trakci v naravni omaki1
Krompirjevi  njoki1,3,7,12,sled.6,11,8
Zelena solata s paradižnikom12
100% naravni sok  

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 395 obiskov, današnjih obiskov 1)