DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek  
11.4.
Marmeladni buhtelj1,3,7
Mleko7
Banana  
Piščanec po mehiško1
Graham testenine1,3
Sestavljena solata12
100% naravni sok
Torek  
12.4.  
Mešani rženi kruh1
Kuhan pršut
Sir1
List zelene solate
Sadni čaj z medom
EKO korenčkova juha3,9
Mesno zelenjavna lazanja1,3,7
Mešana solata s koruzo12
Sreda  
13.4.  
Sezamova štručka1,7,11
*Navadni jogurt iz kmetije7
Orehi8 ŠSZ
Enolončnica s stročnicami1,3
Sočno pecivo1,7,3,8
Mešani kompot
Četrtek  
14.4.  
Hot dog štručka1
EKO hrenovka
Gorčica10
Sadni čaj z limono
Goveja juha z zakuho1,3,9
Krompirjeva omaka s kumaricami1
Kuhana EKO junetina
Melona
Petek  
15.4.
Orehova potička1,7,3,8
Mleko7
Pomaranča in čokoladna jajčka7,8
Česnova juha s kruhovimi kockami1,7
Panirani oslič1,3
Solata iz treh žit z zelenjavo1,12
Sadna solata s smetano7  

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka pridelava/vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 387 obiskov, današnjih obiskov 1)