DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 18.4. | Velikonočni p. | |
Torek 19.4. | BIO šolska pica1,7 Sadni čaj z medom in limono Jabolko | Špageti z bolonjsko omako1,3 EKO Sirni posip7 Solata s koruzo12 Sadje |
Sreda 20.4. | Mešani kruh1 Domač tunin namaz4,7 Sveža paprika Zeliščni čaj z limono in medom | Goveji trakci v porovi omaki1 Kuskus z zelenjavno prilogo1 Paradižnikova solata12 EKO 100% naravni sok |
Četrtek 21.4. | Črni kruh Nutella6,7,8 Mleko7 Jagode ŠSZ | Špargljeva juha1,7 Svinjska pečenka Dušen riž in zelenjavna prikuha Zelena solata s fižolom12 |
Petek 22.4. | Ajdov kruh z orehi1,8 Rezina sira7 Sveži korenček Sadni čaj z limono | Ješprenova enolončnica z zelenjavo1 Koruzna žemljica1 Jabolčni zavitek1,3,7 100% naravni sok |
Sobota 23.4. | Sendvič z zelenjavo1,7 Jabolčni sok Sadje Sadno zelenjavni napitek ŠSZ | / |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka pridelava/vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9.listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih