DAN  MALICA    KOSILO
Ponedeljek
30. 5.
Mešani kruh1(pšenica, rž)
Piščančja salama
Sveža kumarica
Sadni čaj z limono
Makaronovo meso1(pšenica),3
Sirni posip7
Zelena solata s korenčkom12
Ananas
Torek  
31. 5.  
Krof z marmelado1(pšenica),7,3
Mleko7
Jagode*
EKO Goveji zrezki v zelenjavni omaki 1(pšenica)
Bela polenta1(pšenica)
Stročji fižol s paradižnikom12
Limonada
Sreda  
1. 6.  
EKO Ovseni kruh1(pšenica, oves)
Pašteta
Češnjev paradižnik
Zeliščni čaj z medom in limono
Ješprenova juha z piščančjem mesom in zelenjavo1(pšenica, ječmen)
Zdrobovo pecivo1(pšenica),7,3
Sok razredčen z vodo
Četrtek  
2. 6.  
Orehov rogljiček1(pšenica),7,3,8(orehi)
Lcd navadni jogurt7
EKO Breskve
Špargljeva juha*1(pšenica),7
Sirovi/ajdovi štruklji1(pšenica),7,3,8(oreh)
Mešana čežana
Petek  
3. 6.
Sirova štručka1(pšenica),7
Čaj/domač smuti SŠZ
Sadje ŠSZ
Losos z rožmarinom4
Džuveč riž
Rdeča pesa12
Melona/lubenica

* lokalna proizvodnja

EKO ekološka vzreja

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)