DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 30. 5. | Mešani kruh1(pšenica, rž) Piščančja salama Sveža kumarica Sadni čaj z limono | Makaronovo meso1(pšenica),3 Sirni posip7 Zelena solata s korenčkom12 Ananas |
Torek 31. 5. | Krof z marmelado1(pšenica),7,3 Mleko7 Jagode* | EKO Goveji zrezki v zelenjavni omaki 1(pšenica) Bela polenta1(pšenica) Stročji fižol s paradižnikom12 Limonada |
Sreda 1. 6. | EKO Ovseni kruh1(pšenica, oves) Pašteta Češnjev paradižnik Zeliščni čaj z medom in limono | Ješprenova juha z piščančjem mesom in zelenjavo1(pšenica, ječmen) Zdrobovo pecivo1(pšenica),7,3 Sok razredčen z vodo |
Četrtek 2. 6. | Orehov rogljiček1(pšenica),7,3,8(orehi) Lcd navadni jogurt7 EKO Breskve | Špargljeva juha*1(pšenica),7 Sirovi/ajdovi štruklji1(pšenica),7,3,8(oreh) Mešana čežana |
Petek 3. 6. | Sirova štručka1(pšenica),7 Čaj/domač smuti SŠZ Sadje ŠSZ | Losos z rožmarinom4 Džuveč riž Rdeča pesa12 Melona/lubenica |
* lokalna proizvodnja
EKO ekološka vzreja
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. Sled. – alergeni v sledovih