DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 10.10. | Osje gnezdo z orehi1(pšenica),3,7,8(orehi) Mleko7 Mandarina | Svinjski trakci v naravni omaki1(pšenica) Polnozrnati njoki1(pšenica),3,sled.7,6 Zelena solata s korenjem12 |
Torek 11.10. | Štručka1(pšenica) Topljeni sir7 Korenček Zeliščni čaj | Kmečka krompirjeva enolončnica1(pšenica),3 Koruzni kruh1(pšenica) Skutino pecivo1(pšenica),7,3 Sadni sok |
Sreda 12.10. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Pašteta Jabolka Sadni čaj | Cvetačna juha1,7 Lazanja1,3,7 Solata 12 |
Četrtek 13.10. | Žemlja1(pšenica) Kuhan pršut Sir7 List zelene solate Zeliščni čaj | Juha z zakuho Govedina Pire krompir Špinačna omaka |
Petek 14.10. | Mlečni zdrob1,7 Čokoladni posip Banana | Rižota z tuno in zelenjavo4 Sirni posip7 Sezonska solata12 100% sok razredčen z vodo Sadje Kaki vanilja |
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pše nica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih