DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek   28.11.Mlečni gres
Hruška
Korenčkova juha
Makaronovo meso  
Mešana solata z jajčko
Naravna limonada
Torek   29.11.Žemlja – sendvič
Piščančja salama
Sir
Korenček ŠSZ / Jabolka IK
Jabolčni sok – tetrapak
Goveji zrezki v omaki  IK
Kruhovi cmoki
Zelena solata z koruzo EKO
Sadje
Sreda   30.11.Črni kruh EKO
Čokoladni namaz
Mleko  IK
Mandarina
Pašta fižol
Ovseni kruh EKO
Jogurtovo pecivo s sadjem
Naravni sok razredčen z vodo
Četrtek   1.12.Polbeli kruh
Domač tunin namaz
Zelena paprika / Jabolka
Naravni sok razredčen z vodo / čaj
Juha
Štefani pečenka                          
Kuskus z zelenjave
Zeljna solata s krompirjem
Naravni sok razredčen z vodo
Petek   2.12.  Koruzni kosmiči
Navadni /sadni jogurt IK
Banana
Bograč IK
Pirina žemljica EKO
Biskvitna rulada
Naravni sok razredčen z vodo

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava                                                              

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)