DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 12.12. | Ml. juha z usukanci Jabolko IK | Prežganka1(pšenica),3 Orehovi/skutini štruklji1,3,8,7,sled.8,6,11 Mešana čežana |
Torek 13.12. | Mešan kruh1(pšenica, rž) Turistična pašteta7,4 Kisle kumarice12/Suho sadje ŠSZ Sadni sok | Pečenica Dušeno kislo zelje s proseno kašo1(pšenica) Pire krompir7 IK Gorčica10 Naravni sok razredčen z vodo |
Sreda 14.12. | Mlečni kifeljc1(pšenica),7,3 EKO Jogurt7 EKO Banana | Piščanec po mehiško1(pšenica) Domače pisane testenine1(pšenica),3 Sezonska solata12 EKO Kivi |
Četrtek 15.12. | Rženi kruh1(pšenica, rž) Suhe salama Mandarina Pingo sok | Pasulj z zelenjavo1(pšenica) Kruh1(pšenica) EKO Domač puding1,3,7 100% sadni sok |
Petek 16.12. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Maslo7 Marmelada Naravni sok Jabolko IK | Goveji zrezki v smetanovi omaki1(pšenica),7IK Polnozrnati njoki1,3,12,sled.7,8,6,11 Endivija s krompirjem12 EKO Kaki |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih