DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 19. 12. | Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8 Sirni namaz z zelišči7 Jabolko IK Sadni čaj | Mesno zelenjavna rižota s tremi žiti1(ječmen) Kitajsko zelje s krompirjem12 EKO Naravni sok/ Kaki |
Torek 20. 12. | Koruzni kruh1(pšenica) Ribja pašteta4 Zelena paprika/ Oreščki8 ŠSZ Čaj | Kostna juha z zakuho1,3,9 Krompirjeva omaka s kumaricami1 EKO Hrenovka Sadna solata |
Sreda 21. 12. | Sezamova štručka1(pšenica),11 Kefir7 EKO Banana | Goveji golaž1(pšenica) Kruhovi cmoki1(pšenica),7,3,sled.9,8,6 Sezonska solata s koruzo12 EKO |
Četrtek 22. 12. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Čokoladni namaz6,7,8 Mleko7 IK Mandarina | Cvetačna juha1,7 Domač hamburger (lepinja, pleskavica, paradižnikova omaka, solata)1(pšenica),10,3 Naravni sok razredčen z vodo Banana |
Petek 23. 12. | Pisani božični kruh1(pšenica),7.3 Jabolko IK 100% naravni sok razredčen z vodo | Zelenjavna enolončnica1(pšenica) Cimetov zavitek1,7,3 Naravni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih