DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 2. 1. | ||
Torek 3. 1. | Buhtelj1(pšenica),7,3 Mleko7 IK Mandarina | Haše omaka 1(pšenica) Špageti1(pšenica),3 Zelena solata s fižolom12 |
Sreda 4. 1. | Graham kruh1(pšenica) Puranja prsa v ovoju Kisle kumarice12/ Suhe fige Naravni sok | Svinjska pečenka Mlinci1(pšenica),3 Sladko zelje1(pšenica) EKO |
Četrtek 5. 1. | Makova pletenica1(pšenica),7 Jabolko IK Naravni sok | Pašta fižol1(pšenica),3 Biskvitni kolač1,7,3 Mešani kompot |
Petek 6. 1. | Riževi kosmičisled. 11,6,8 Tekoči sadni/navadni jogurt7 IK Banana | Popečen losos4 Riž z zelenjavo Solata s koruzo12 EKO |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih