DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek
2. 1.
 
Torek  
3. 1.
Buhtelj1(pšenica),7,3
Mleko7 IK
Mandarina
Haše omaka 1(pšenica)
Špageti1(pšenica),3 
Zelena solata s fižolom12
Sreda  
4. 1.
Graham kruh1(pšenica)
Puranja prsa v ovoju
Kisle kumarice12/ Suhe fige
Naravni sok     
Svinjska pečenka
Mlinci1(pšenica),3
Sladko zelje1(pšenica) EKO
Četrtek  
5. 1.
Makova pletenica1(pšenica),7
Jabolko IK  
Naravni  sok    
Pašta fižol1(pšenica),3
Biskvitni kolač1,7,3
Mešani kompot
Petek  
6. 1.  
Riževi kosmičisled. 11,6,8
Tekoči sadni/navadni jogurt7  IK
Banana  
Popečen losos4      
Riž z zelenjavo
Solata s koruzo12   EKO

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava                                                                                 

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 291 obiskov, današnjih obiskov 1)