DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 16.1. | Sirova štručka1(pšenica),7 Korenček EKO Jabolko IK Sadni čaj | Makaronovo meso1(pšenica) Sezonska solata12 Sadje kaki Naravni sok razredčen z vodo |
Torek 17.1. | Mešani rženo kruh1(pšenica, rž) Kokošja pašteta7,sled.3,6 Kisle kumarice12 Zeliš. čaj | Puranji zrezki smetanovi omaki1(pšenica),7 Kuskus z zelenjavo1 Mešana solata12 EKO Rogljiček1(pšenica),3,7 |
Sreda 18.1. | Koruzni kosmiči sled. 1,6,7 Navadni jogurt7 EKO Banana | Zelenjavna mineštra1(pšenica),3 Pirina žemljica1(pira) EKO Marmorni kolač1(pšenica),7 Jabolčni kompot IK |
Četrtek 19.1. | Vikend kruh1(pšenica) Poli salama in sir7 IK List zelene solate EKO /jabolko IK Sadni čaj | Čebulna bržola z govejim mesom1(pšenica) IK Kruhovi cmoki1(pšenica),7,3,9,sled. 6,8,11 Solata s krompirjem12 EKO Sadje kivi |
Petek 20.1. | Makovka1(pšenica),7 Čokoladno mleko7 Klementina | Prežganka1,3 Panirani oslič4,1,3 Dušen riž z zelenjavo Rdeča pesa12 Domača limonada |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih