DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 23. 1. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Sir7 IK Jabolko IK Naravni sadni sok | Mesna rižota z zelenjavo Radič solata s krompirjem12 Sadje kivi Sadni sok razredčen z vodo |
Torek 24. 1. | Polbeli kruh(pšenica) Tunina pašteta4 Sveža paprika ŠSZ / Suho sadje 100% sadni sok | Milanska omaka1(pšenica) Polnozrnati špageti1(pšenica),3 Zelena solata12 Domača limonada |
Sreda 25. 1. | Mlečni kruh1(pšenica),7 Jogurt7 EKO Banana | Segedin golaž z govejim mesom1(pšenica) IK Kajzerca1(pšenica) EKO Vaniljev puding1(pšenica), 7 Pomarančni sok razredčen z vodo |
Četrtek 26. 1. | Mešani ržen kruh1(pšenica, rž) EKO Kuhan pršut List zelene solate EKO /Klementine Naravni sadni sok | Zelenjavna enolončnica s stročnicami1(pšenica) Biskvitni kolač z sadnim prelivom1(pšenica),7,3 Jabolčni sok razredčen z vodo |
Petek 27. 1. | Skutin žepek s sadjem1(pšenica),7,3, sled.8,6,11 Mleko7 IK Jabolko IK | Kostna juha1,3,9 Pečen krompir Paradižnikova omaka Čevapčiči Rdeča pesa12 Sadni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih