DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 6. 2. | Štručka s sirom in šunko1(pšenica),7 Zeliščni čaj z medom Mandarina | Piščančji paprikaš1(pšenica) Polnozrnati njoki1,3,12,sled.11,6,7,8 Pisana solata s krompirjem12 |
Torek 7. 2. | Graham kruh1 Nutella 6,7,8 Mleko7 IK Jabolko | Mesna lazanja1,3,7 Kitajsko zelje s krompirjem 12 |
Sreda 8. 2. | Prešernov dan | |
Četrtek 9. 2. | Polnozrnata bombetka1(pšenica) Kuhan pršut Zelena paprika ŠSZ /hruška Sadni čaj z limono | Korenčkova juha1,3 Pečena postrv4 Krompirjeva solata12 |
Petek 10. 2. | Mlečni zdrob7,1 Kakavov posip Banana | Prežganka1(pšenica),3 Jabolčni zavitek1,3,7 Mešani kompot (jabolka, jagode) |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih