DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 13. 2. | Skutni žepek s sadjem1,7,3,sled.6,8 Sadni sok razredčen z vodo Jabolka IK | Kostna juha1,9 Pečena pečenica Dušeno kislo zelje s proseno kašo Pire krompir7 Sadna solata s smetano7 |
Torek 14. 2. | Mešani kruh1(pšenica, rž) Tunin namaz4 Kisle kumare12 /Hruška Sadni sok razredčen z vodo | Piščanec po mehiško1(pšenica) Široki rezanci1(pšenica),3 EKO Sezonska solata s koruzo12 Sadni sok/sadje |
Sreda 15. 2. | Pisan mlečni kruh1,7,3 Kefir7 EKO Jagode | Zelenjavna juha1 Pica1,7 Sadni sok |
Četrtek 16. 2. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) Mortadela Rezina sira7 IK Svež korenček / Klementina Sadni sok razredčen z vodo | Telečja obara1(pšenica),3 IK Domači kruh iz kmetije1(pšenica) IK Španska grmada1,3,7 Naravni sadni sok razredčen z vodo |
Petek 17. 2. | Štručka1 Hrenovka Gorčica10 Čaj/sadje | Pašta fižol1(pšenica),3 Koruzni kruh1(pšenica, oves) Marmeladna palačinka1(pšenica),3,7 Naravni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih