DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 17. 4. | Mešani kruh1(pšenica, rž) Tunin namaz4,7 Sveža paprika/jabolko Zeliščni čaj z limono in medom | Spomladanska juha1(pšenica) Špageti z bolonjsko omako1(pšenica),3 Sirni posip7 Endivija s krompirjem12 |
Torek 18. 4. | Zelenjavno mesna enolončnica1(pšenica),3 Pirin kruh1(pira) Banana | Cvetačna juha1(pšenica),7 Piščančji ražnjiči z zelenjavo Pečen krompir Zeljna solata s fižolom12 |
Sreda 19. 4. | Ovseni kruh1(oves, pšenica) EKO Maslo7 Marmelada Kakav7 Jabolko | Stroganov golaž1(pšenica),10EKO Kuskus z zelenjavno1(pšenica) Paradižnikova solata12 Naravni sok razredčen z vodo |
Četrtek 20. 4. | Šolska pica1(pšenica),7 EKO 100% naravni sok Jagode ŠSZ | Špargljeva juha1(pšenica),7 Svinjska pečenka Dušen riž in zelenjavna prikuha Zelena solata s koruzo12 |
Petek 21. 4. | Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8(orehi) Rezina sira7 Sveži korenček/mandarina Sadni čaj z limono | Ješprenova enolončnica1(ješprenj) Koruzna žemljica1(pšenica) Sočno pecivo z jabolki1(pšenica),7,3,8(orehi) Naravni sok razredčen z vodo |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih