DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 24. 4. | Ržen kruh 1(pšenica, rž) EKO Nutella7,8,6 Mleko7 Jagode | Zelenjavna juha1(pšenica) Rižota s svinjskim mesom in zelenjavo Zelena solata s korenčkom12 |
Torek 25. 4. | Mešani kruh1(pšenica) Kokošja pašteta Argeta6,7,sled.3 Rdeča redkvica / sadje Zeliščni čaj z medom in limono | Piščančji paprikaš1(pšenica) Kruhovi cmoki1(pšenica),3,7,sled.6,8,11 Zelena solata s koruzo12 Naravni sok razredčen z vodo |
Sreda 26. 4. | Orehov rogljiček1(pšenica),3,7,8(oreh) Kefir7EKO Sadje | Špargljeva juha1(pšenica),7 Hamburger EKO s pleskavicami in zelenjavno prilogo1(pšenica),3 Naravna limonada |
Četrtek 27. 4. | ||
Petek 28. 4. |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. Sled. – alergeni v sledovih