DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
24. 4.
Ržen kruh 1(pšenica, rž) EKO
Nutella7,8,6
Mleko7
Jagode
Zelenjavna juha1(pšenica)
Rižota s svinjskim mesom in zelenjavo
Zelena solata s korenčkom12
Torek  
25. 4.
Mešani kruh1(pšenica)
Kokošja pašteta Argeta6,7,sled.3
Rdeča redkvica / sadje
Zeliščni čaj z medom in limono
Piščančji paprikaš1(pšenica)
Kruhovi cmoki1(pšenica),3,7,sled.6,8,11
Zelena solata s koruzo12
Naravni sok razredčen z vodo  
Sreda  
26. 4.  
Orehov rogljiček1(pšenica),3,7,8(oreh)
Kefir7EKO
Sadje
Špargljeva juha1(pšenica),7
Hamburger EKO s pleskavicami in zelenjavno prilogo1(pšenica),3
Naravna limonada                                
Četrtek  
27. 4.
  
Petek  
28. 4.
  

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava                                                                                      

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 260 obiskov, današnjih obiskov 1)