DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 15. 5. | Navihanček z gozdnimi sadeži1(pšenica),7,3,sled.11,8,6 Mleko7IK Banana | Čista zelenjavna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Rižota z svinjino in grahom Sezonska solata12 |
Torek 16. 5. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Suha salama Hrenov namaz7 Sveža rdeča redkvica Zeliščni čaj z limono in medom | Zelenjavna juha s proseno kašo1(pšenica) Mleta pečenka IK Dušen riž z zelenjavno prilogo Zelena solata s paradižnikom12 |
Sreda 17. 5. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Domač mesno zelenjavni namaz7,3,12 Sveža paprika/ sadje ŠSZ Zeliščni čaj z limono in medom | Krompirjev golaž s stročjim fižolom1(pšenica) Pirina žemljica1(pšenica, pira) Jagode s smetano7 100% sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 18. 5. | Mlečni rogljiček1(pšenica),7,3 Vaniljevo mleko7 EKO Hruške | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Pečen piščanec IK Mlinci1(pšenica),3 Sladko zelje1(pšenica) |
Petek 19. 5. | Prosti dan |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih