DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 19. 6. | Orehova potička1(pšenica),7,3,8(orehi) Mleko7IK Nektarina | Puranji paprikaš1(pšenica) Koruzna polenta Zelena solata z redkvico12 Lubenica EKO |
Torek 20. 6. | Črni pšenični kruh1(pšenica) Maslo7 Med Sadni čaj z limono Sadje IK | Kostna juha z zakuho1(pšenica),3,9 Domači hamburger z zelenjavo in sočno omako1(pšenica),3 100% naravni sok |
Sreda 21. 6. | Sezamova štručka1(pšenica),11 Domači jogurt7 – Krevh IK Sadje | Goveji trakci v zelenjavni omaki1(pšenica) EKO Njoki1(pšenica),3,sled.6,8,11,7 Zeljna solata s fižolom12 EKO Grozdje |
Četrtek 22. 6. | Rženov kruh1(pšenica, rž)EKO Tunina pašteta4 Češnjev paradižnik/sadje IK Zeliščni čaj z medom in limono | Fižolova juha1(pšenica),3 Rižev narastek s sadjem7,3 100% naravni sok |
Petek 23. 6. | Polnozrnati kruh1(pšenica) Kuhan pršut Kisle kumarice12/sadje 100% naravni sok | Ješprenova enolončnica s piščancem in zelenjavo1(ješprenj) Ovseni kruh1(pšenica, oves) Sladoled7,sled.8 |
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih