DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 4. 9. | Mesni/ sirni burek 1(pšenica),7,(3,9, 8,6,11 sled.) Tekoči sadni/ navadni jogurt7 IK Jabolka EKO | Polnozrnati špageti z bolonjsko omako1(pšenica),3 Sirov posip7 Zelena solata s kalčki6,12 100% sadni sok razredčen z vodo |
Torek 5. 9. | Ovseni kruh1(oves, pšenica) EKO Mlečni zeliščni namaz7 Rdeča redkvica/ sadje Sadni čaj z medom in limono | Zelenjavna enolončnica1(pšenica),3 Marmorni kolač1(pšenica),3,7 100% sadni sok razredčen z vodo |
Sreda 6. 9. | Kajzerica1(pšenica) Maslo7 IK Jagodni džem Kakav7 IK Breskev | Čebulna bržola z govejim mesom1(pšenica)IK Polenta Zelena solata s paradižnikom12 EKO Naravna limonada |
Četrtek 7. 9. | Polbeli kruh1(pšenica) EKO Aljaževa salama Sir IK Češnjev paradižnik ŠSZ/sadje Hibiskus čaj z medom | Domača bučkina juha z bučnimi semeni7 EKO Pečen piščanec IK Mlinci1(pšenica),3 Zeljna solata s krompirjem12 EKO |
Petek 8. 9. | Črni kruh1(pšenica) Čokoladni namaz7,8(lešniki)(1,6sled) Čaj/ Mleko7 ŠM Sliva | Cvetačna juha s proseno kašo1(pšenica) Svinjska pečenka Kuskus1(pšenica) Mešana solata12 |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih