DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 11. 9. | Mlečni rogljiček1(pšenica), 7 Skuta s podloženim sadjem7 Nektarina | Mesno zelenjavna rižota 1(pšenica),7 IK Zelena solata s paradižnikom12 100% sok razredčen z vodo |
Torek 12. 9. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) EKO Suha salama Sveža kumara/sadje 100% jabolčni sok | Piščančji paprikaš1(pšenica) IK Pirini svaljki1,3,12,sled.7,11,8,6 Lubenica |
Sreda 13. 9. | Pirin kruh(pšenica) Tunina pašteta 4,7 Češnjev paradižnik ŠSZ/sadje Sadni čaj z limono | Boranija z govejim mesom1(pšenica) Domača pita1(pšenica) 7,3 100% sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 14. 9. | Štručka (sezamova)1(pšenica),11 Topljeni sir7 IK Korenček/sadje Planinski čaj z medom in limono | Fižolova juha1(pšenica) Slivovi cmoki1(pšenica), 3,12,sled.7,11,8,6 Mešana čežana |
Petek 15. 9. | Rožičeva potička 1(pšenica),3,7 Mleko7 IK Breskev | Piščančja nabodala IK Popečen krompir s papriko Rdeča pesa 100% sadni sok razredčen z vodo |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih