DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 18. 9. | Polnozrnata štručka1(pšenica) Hrenovka*IK Gorčica10/ sadje 100% sadni sok | Korenčkova juha3,12 Tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3 Sezonska solata z fižolom12 |
Torek 19. 9. | Koruzni kosmičisled.1,6,7 Mleko7 IK Jabolko IK Žitna rezina1,7,6,sled.8 | Svinjski medaljoni v gobovi omaki1(pšenica) Kruhovi cmoki1,3,12,sled.7,11,8,6 Zeljna solata s krompirjem12 100% sok razredčen z vodo |
Sreda 20. 9. | Vaniljev navihanček1(pšenica)7,3 Hibiskus čaj/Navadni bio kefir ŠM Hruška | Piščančja obara z zelenjavo in žličniki1(pšenica),3 Mlečni sladoled7 100% sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 21. 9. | Polnozrnati kruh(pšenica) EKO Rezina sira7 Češnjev paradižnik/ sadje ŠSZ Zeliščni čaj z medom in limono | Dušena junetina v zelenjavni omaki1(pšenica)EKO Testenine/njoki1(pšenica),3 Poletna solata12 |
Petek 22. 9. | Koruzni kruh1(pšenica) Pašteta Argeta7,6 Sveža paprika ŠSZ /sadje Planinski čaj z medom in limono | Prežganka1(pšenica),3 Losos po tržaško4 Polenta Sezonska solata12 EKO |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih