DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 25. 9. | Mešani kruh1(pšenica rž) Domač tunina namaz4,3 Češnjev paradižnik Zeliščni čaj z limono Sadje | Zelenjavna juha Domač hamburger1(pšenica) (pleskavica, parad. omaka, solata, paradižnik) 100% sok razredčen z vodo |
Torek 26. 9. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Med, maslo7 Mleko7 Hruška | Mesne kroglice v paradižnikovi omaki1(pšenica),3 Pire krompir7 100% sok razredčen z vodo |
Sreda 27. 9. | Pisan mlečni kruh1(pšenica),7 Vaniljevo mleko7 Banana | Šolski bograč1(pšenica) Pirina kajzerica1(pira) Slive Sadni sok razredčen z vodo |
Četrtek 28. 9. | Žemljica1(pšenica) Sir7 Češnjev paradižnik ŠSZ/sadje Sadni sok Sadje | Piščančja rižota z zelenjavo Sezonska solata12 Sadje Limonada |
Petek 29. 9. | Makova štručka1(pšenica),7 Ego jogurt 7 Hruška | Kaneloni1(pšenica),7,3,sled.6,8,11 Francoska solata3 Grozdje 100% sok razredčen z vodo |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih