DAN  MALICA  KOSILO
Ponedeljek  
2. 10.
Sadna skuta7
Polnozrnata bombetka1(pšenica)
Sliva
Telečji  paprikaš1(pšenica) IK
Kruhovi cmoki1(pšenica),3,7,sled.8,6,11
Zelena solata s fižolo12EKO
Sezonsko sadje
Torek  
3. 10.
Polbeli kruh1(pšenica) EKO
Kisla smetana7
Pariška salama
Sadje
Jabolčni sok
Vrtnarska juha
Paniran oslič1(pšenica),3,4,sled.8,6,7
Krompirjeva solata12EKO
Sadje
Sreda  
4. 10.  
Makovka1(pšenica),7
Kakav7
Banana
Gobovo juha1(pšenica),7
Skutini/ajdovi štruklji1(pšenica),7,3,8,sled.6,11
100% sadni sok razredčen z vodo
Četrtek  
5. 10.
Mešani rženi kruh1(pšenica, rž)EKO
Pašteta6,7,sled.3
Češnjev paradižnik ŠSZ/sadje
Sadni čaj z medom
Korenčkova juha
Zeljne krpice (testenine, šunka, zelje)1(pšenica),3 IK
Rdeča pesa12
Petek  
6. 10.
Biga1(pšenica),7
Sadni smuti
Orehi, lešniki, brusnice
Ričet s prekajeno svinjino1(ječmen)
Borovničev zavitek1(pšenica),3,7
100% sadni sok razredčen z vodo  

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)