DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 20. 11. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Kokošja pašteta6,7,sled.3 Zelena paprika ŠSZ/sadje Planinski čaj z medom in limono | Bolonjska omaka1(pšenica) IK Polnozrnati špageti1(pšenica),3 Sirni posip7 Kitajsko zelje v solati s korenčkom12 Naravni sok razredčen z vodo |
Torek 21. 11. | Mlečni zdrob1(pšenica),7 Kakavov posip Žitna rezina1,7,6,sled.8 Sadje | Korenčkova juha3,9IK Matevž7 IK Pečenica IK Pražena kisla repa1(pšenica) |
Sreda 22. 11. | Sezamova štručka1(pšenica),7,11 Planinski čaj z limono/kefir7 ŠM Suho sadje in oreščki8 | Fižolova juha1(pšenica),3 Carski praženec1(pšenica),3,7 Mešana čežana |
Četrtek 23. 11. | Graham kruh1(pšenica) Suha salama Solatni list/sadje Zeliščni čaj z limono | Cvetačna juha1(pšenica),7 Svinjsko pečenka Džuveč riž Pisan radič s fižolom12 EKO |
Petek 24. 11. | Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8 Sir7 Sadni čaj z medom Hruška viljamovka | Kostna juha z ribano kašo1(pšenica),3 IK Pečen file lososa4 Popečena polenta s slanino Zelena solata z jajčko12,3 EKO |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih