DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 8. 1. | Mešani rženi kruh1(pšenica, rž) Šunka in kisla smetana7 List zelene solate/jabolčni krhlji Sadni čaj z medom | Telečji paprikaš1(pšenica)IK Njoki1(pšenica),7,3, sled. 11,6,8 Mešana solata12 Limonada | |
Torek 9. 1. | Polnozrnatni francoski rogljiček1(pšenica),7,3 Mleko7 IK Jabolko | DEGUSTACIJA Čičerikin namaz za 1.A in 1.B | Svinjska pečenka z naravno omako Pire krompir7 Solata s korenčkom12 100% sadni sok razredčen z vodo |
Sreda 10. 1. | Ovseni kruh1(pšenica, oves)EKO Maslo7 in med Sadni čaj /mleko7 ŠM Mandora | Ješprenova enolončnica s piščancem in zelenjavo1(ječmen) Domači kruh1(pšenica) Sadna solata | |
Četrtek 11. 1. | Koruzni kruh1(pšenica)EKO Domač tunin namaz4,3 Kisle kumare12/sadje Zeliščni čaj z medom in limono | Puranji medaljončki v zelenjavni omaki1(pšenica) Testenine1(pšenica),3 Solata s sojinimi kalčki12,6 | |
Petek 12. 1. | Črni kruh1(pšenica) Sir7 IK Sveža paprika ŠSZ/sadje Sadni napitek | Gobova juha1(pšenica),7 Rižev narastek z rozinami7,3 100% sadni sok razredčen z vodo | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih