DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 15.1. | Mešani rženo kruh1(pšenica, rž) EKO Poli salama List zelene solate Zeliščni čaj z medom in limono | Česnova juha s krutoni1(pšenica),7 Makaronovo meso1(pšenica),3 Zelena solata s koruzo12 | |
Torek 16.1. | Mlečni zdrob1,7 Žitna rezina1,7 Jabolko IK | DEGUSTACIJA za 2.A in 2.B | Puranji zrezki po pariško1,3 Predlagal 9.A Kuskus1 Omaka z zelenjavo (parad., tatarska) Radič solata s krompirjem12 |
Sreda 17.1. | Sirova štručka1(pšenica),7 Korenček ŠSZ /suho sadje Sadni čaj z medom | Zelenjavna enoločnica1(pšenica) Marmorni kolač1(pšenica),7,3 Sadna polivka | |
Četrtek 18.1. | Vikend kruh1(pšenica, rž)EKO Mesno zelenjavni namaz3 100% sadni sok | Čebulna bržola z govejim mesom1(pšenica) Kruhova rulada1(pšenica),7,3 Solata s fižolom12 EKO Sadje kivi | |
Petek 19.1. | Makovka1(pšenica),7 Kakav7 Banana | Ohrovtova juha s proseno kašo1(pšenica) Oslič po tržaško4 Krompirjeva solata s porom12 Limonada |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih