DANMALICAKOSILO
Ponedeljek   15.1.Mešani rženo kruh1(pšenica, rž) EKO
Poli salama
List zelene solate
Zeliščni čaj z medom in limono
Česnova juha s krutoni1(pšenica),7
Makaronovo meso1(pšenica),3
Zelena solata s koruzo12
Torek   16.1.Mlečni zdrob1,7
Žitna rezina1,7
Jabolko IK
DEGUSTACIJA
za 2.A in 2.B
Puranji zrezki po pariško1,3   Predlagal 9.A  
Kuskus1
Omaka z zelenjavo (parad., tatarska)
Radič solata s krompirjem12
Sreda   17.1.  Sirova štručka1(pšenica),7
Korenček ŠSZ /suho sadje
Sadni čaj z medom
Zelenjavna enoločnica1(pšenica)
Marmorni kolač1(pšenica),7,3
Sadna polivka
Četrtek   18.1.Vikend kruh1(pšenica, rž)EKO
Mesno zelenjavni namaz3
100% sadni sok
Čebulna bržola z govejim mesom1(pšenica)
Kruhova rulada1(pšenica),7,3
Solata s fižolom12 EKO
Sadje kivi
Petek   19.1.Makovka1(pšenica),7
Kakav7
Banana
Ohrovtova juha s proseno kašo1(pšenica)
Oslič po tržaško4
Krompirjeva solata s porom12
Limonada

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 411 obiskov, današnjih obiskov 1)