DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 4. 3. | Ajdov kruh z orehi1(pšenica),8 Rezina sira7 IK Češnjev paradižnik ŠSZ /sadje Planinski čaj z limono in medom | Spomladanska juha z grisini1(pšenica),7 Makaronovo meso (svinjina)1(pšenica),3 Mehka solata s fižolom 12 EKO | |
Torek 5. 3. | Orehov rogljiček1,7,3,8 Mleko7 IK Jabolko IK | DEGUSTACIJA za 7.A in 7.B | Predlagal: 3.A Mesne kroglice v paradižnikovi omaki s papriko1(pšenica) Pire krompir7 Ananas/ sadni sok razredčen z vodo |
Sreda 6. 3. | Mešani kruh1(pšenica) EKO Maslo7 EKO in med Sadni čaj z limono/ kefir7 ŠM Banana | Fižolova pašta1,3 Koruzni kruh1(pšenica) Marmorni kolač s sadnim prelivom1,3,7 | |
Četrtek 7. 3. | Ovseni kruh1(pšenica, oves) EKO Domač tunin namaz4,3 Kisle kumare12 /sadje Naravni sadni sok | Predlagal: 1.B Kostna juha z zakuho1,3,9 IK Dunajski puranji ocvrtki (»nageci«)1,3 Pomfri Zelena solata s paradižnikom12 EKO | |
Petek 8. 3. | Predlagal: 1.A in 4.A Hot-dog štručka1(pšenica) Hrenovka Gorčica10/sadje Zeliščni čaj z limono in medom | Kokošja obara s cmočki1(pšenica),3 IK Žemljica pirina EKO Sadna solata s smetano7 |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih