DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 11. 3. | Predlagal: 1.B Šolska pica1,7 EKO Sadni čaj z medom Mandarina | Gobova juha1,3 Borovničevi cmoki1,3,7,sled.8,6,11,12 Sadna čežana | |
Torek 12. 3. | Predlagal: 9.A »Knoli«v mleku s kakavovim posipom1,3,7 IK Frutabela1,7,sled.8 Banana | DEGUSTACIJA za 8.A in 8.B | Piščančji zrezki v zelenjavni omaki1 IK Široki rezanci1,3 Mehka solata s koruzo12 EKO 100%naravni sok |
Sreda 13. 3. | Polnozrnati kruh1 EKO Kuhan pršut Češnjev paradižnik/sadje Planinski čaj z limono in medom | Kostna juha z zakuho1,3,9 IK Mesno zelenjavna lazanja1,3,7 IK Sezonska solata s fižolom12EKO | |
Četrtek 14. 3. | Črni kruh1 Maslo7 in marmelada Šipkov čaj z medom Jabolka IK | Goveji golaž1 EKO Koruzna polenta Zeljna solata s fižolom12 Domača limonada | |
Petek 15. 3. | Vaniljev navihanček1,7,3,sled.6,11,8 Mleko7 IK Oreščki ŠSZ /sadje | Ričet s prekajeno svinjino1 Žemljica1 Puding s smetano1,7 | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih