DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 18. 3. | Pirin kruh1 EKO Nutella8,7,6 Mleko7 IK Jabolko | Predlagal: 2.A Prežganka1,3 Bolonjska omaka1 IK Polnozrnatni špageti 1,3 Mešana solata EKO | |
Torek 19. 3. | Mešani rženi kruh1 Suha salama in kisla smetana7 Metin čaj z limono Suho sadje/mandarina ŠSZ | DEGUSTACIJA za 9.A in 9.B | Piščanec v smetanovi omaki z zelenjavo IK Kruhova rolada1,7,3 Sestavljena solata12 100% naravni sok |
Sreda 20. 3. | Koruzni kruh1 EKO Kokošja pašteta 6,7,sled.3 Sveža paprika/sadje Planinski čaj z medom in limono | Korenčkova juha3,9 Svinjska pečenka 1,3,7 Kuskus z zelenjavo Mešana solata s fižolom1 EKO | |
Četrtek 21. 3. | Polbeli kruh1 EKO Topljeni sir7 Svež korenček/sadje Sadni čaj z medom in limono | Česnova juha s kruhovimi kockami1,7 Postrv po tržaško4 IK Solata iz treh žit in zelenjave1,12 | |
Petek 22. 3. | Sezamova štručka1,11 Čokoladno mleko7 sled.1,8,6 Hruška | Zelenjavna enolončnica1,3 Koruzna žemljica1 EKO Skutino pecivo s sadjem1,3,7 Domača limonada | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.