DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 15. 4. | Mešani kruh1 EKO Piščančja prsa Sveža paprika ŠSZ/jabolčni krhlji Zeliščni čaj z limono in medom | Predlagal: POŠ Dolič 3.r Makaronovo meso1,3 Sirni posip7 Zeljna solata s krompirjem12 Ananas | |
Torek 16. 4. | Predlagal: POŠ Dolič 4.,5.r Čokolino1(pšenica),7 Hruška Riževi vaflji | DEGUSTACIJA za 8.A in 8.B | Špargljeva juha1,7 Pečena piščančja bedra IK Pečen krompir Zelena solata s čičeriko12 EKO |
Sreda 17. 4. | Ovseni kruh1 EKO Maslo7 IK Džem iz kmetije IK Zeliščni čaj z medom Jabolko | Predlagal: 6.A Spomladanska juha1 Tortilije z mesnim nadevom1,3,sled.6,8,11 Zelenjavna priloga (rdeč fižol, paprika, koruza, por) 100% naravni sok | |
Četrtek 18. 4. | Orehov rogljiček 1(pšenica),7,3,8(orehi) Čaj /Kefir7 ŠM Banana | Česnova juha s krutoni1,7 Njoki v gobovi smetanovi omaki1,7,3,sled.6,8,11 Masleni šparglji7 EKO Solata s koruzo12 | |
Petek 19. 4. | Ajdov kruh z orehi1,8 Rezina sira7 Sveži k korenček/jagode EKO Sadni čaj z limono | Korenčkova juha1(pšenica),3 Pečen oslič4 Priloga iz treh žit z zelenjavo1(ješprenj, pira) Rdeča pesa12 | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih