DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 22. 4. | Koruzni kosmiči1,sled.8 Mleko7 Banana | Piščančji paprikaš1(pšenica)IK Široki pisani rezanci1(pšenica),3IK Zelena solata s koruzo12 100% naravni sok razredčen z vodo | |
Torek 23. 4. | Mešani kruh1(pšenica) Suha salama Redkvica/hruška ŠSZ Sok iz kmetije IK | DEGUSTACIJA za 7.A in 7.B | Korenčkova juha3,9 Mleta pečenka1,3 Krompirjeva solata s porom12 Pomaranča |
Sreda 24. 4. | Biga1(pšenica)7 Navadni jogurt iz kmetije7 Jagode ŠSZ /suhe marelice | Zelenjavna juha1 Sadni cmoki1,3,7,sled.6,8,11 Mešani kompot | |
Četrtek 25. 4. | Predlagal: 5.A, 8.B Palačinke s čokolado1,7,3,sled.6,8,11 Domača limonada Suhe brusnice in lešniki8 | Predlagal: 3.A Kostna juha z zakuho1,3,9 Pečenice Ribana kaša s korenjem1,3 EKO Dušeno kislo zelje1 | |
Petek 26. 4. | Ovseni kruh1 EKO Turistična pašteta4 Paprika ŠSZ /jabolko Planinski čaj z limono | Goveji golaž1 EKO Koruzna polenta Zelena solata s fižolom12 Sladoled7 | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih