DAN | MALICA | KOSILO | |
Ponedeljek 13. 5. | Graham kruh1EKO Kuhan pršut in sir7 Rdeča redkvica SŠZ /sadje Sadni čaj z medom | Polnozrnati špageti1,3 Bolonjska omaka1 IK Sirni posip7 Zelena solata s korenčkom12 | |
Torek 14. 5. | Pirin mlečni zdrob1,7 IK Kakavov posip Banana | DEGUSTACIJA za 5.A in 5.B | Puranji zrezki v smetanovi omaki1,7 Kuskus z zelenjavo1 Motovilec z jajčko12 EKO Melona |
Sreda 15. 5. | Makovka1,7 Čaj/mleko7 ŠM Sadje | Stroganov golaž1EKO Kruhova rolada1,3,7 Zelena solata s koruzo12 EKO Sladoled7 | |
Četrtek 16. 5. | Ovseni kruh1 EKO Domač tunin namaz4,7 Češnjev paradižnik /sadje ŠSZ Zeliščni čaj z medom in limono | Goveja juha z zakuho1,3,9 IK Pire krompir7 Špinača1 Govedina IK | |
Petek 17. 5. | Mlečni kruh1,7 Jogurt s kmetije Sadje | Piščančja obara z žličniki1,3 IK Pita z jabolki1,3,7 100% naravni sok razredčen z vodo | |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih. Sled. – alergeni v sledovih