DANMALICAKOSILO               
Ponedeljek
27. 5.
Buhtelj z marmelado1(pšenica),7,3
Čokoladno mleko7
Jagode
Zelenjavna juha z lečo1(pšenica)
Špinačni tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3,sled.6,8,11
Zelena solata z jajčko12,3
Torek  
28. 5.
Čokolino 1,6,sled.7
Mleko1 IK
Banana
DEGUSTACIJA
za       
3.A in 3.B
POŠ  Dolič
Špargljeva juha1(pšenica),7
Mesna lazanja1,3,7 IK
Zelje s krompirjem12
Sreda  
29. 5.  
Koruzna žemlja1(pšenica)
Topljeni sir7 Kumare/ češnje ŠSZ Sadni čaj z medom
Krompirjeva omaka1
Kranjska klobasa
Sadna solata s smetano7
Četrtek  
30. 5.
Predlagal: 7.B in 5.B
Hot dog štručka1(pšenica)
Hrenovka
Gorčica10
Jabolčni sok
Goveji glaž1(pšenica) EKO
Koruzna polenta
Solata s paradižnikom12
Lubenica
Petek  
31. 5.
Črni pšenični kruh1(pšenica)
Tunina pašteta4
Sveža paprika /breskev
Zeliščni čaj z limono in medom
Milijon juha1(pšenica),9
Pečen novozelandski repak4
Džuveč riž
Rdeča pesa12

* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost

EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava

IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)

ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme

Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.

Legenda alergenov k jedilniku

1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih;  5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi  iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.

Sled. – alergeni v sledovih

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)