Kuku, sonce je tu! No… vsaj bilo ga je nekaj dni. Pred odhodom v šolo v naravi smo se četrtošolci veliko ukvarjali kako se zaščitimo pred soncem. V sklopu tega projekta smo naredili družabne igre na temo varnega obnašanja pred vedno bolj močnimi sončnimi žarki. Igre bomo tudi odnesli v šolo v naravi, kamor se odpravljamo v ponedeljek, 17. 6. 2024.
V sklopu projekta Varno s soncem smo četrtošolci sodelovali tudi z Zdravstvenim domom Slovenj Gradec. Medicinska sestra nam je nadzorno predstavila, kako škodljivo je lahko sonce in kaj naredimo, da bi se lahko izognili poškodbam, ki jih povzročajo močni sončni žarki. Opozorila nas je na pravilno ravnanje z vsemi zaščitnimi sredstvi na morju in kako si lahko olajšamo opekline, v kolikor jih dobimo.
V tem tednu pa smo se tekom občinskega praznika udeležili tudi delavnic oz. stojnic, ki so bile namenjene prav tako varnosti pred močnim soncem.
Četrtošolci smo mnenja, da smo pridobili veliko znanja o tem, kako se bomo zaščitili pred soncem v šoli v naravi in že nestrpno pričakujemo ponedeljek, ko bomo lahko vso svoje znanje o tem, preizkusili tudi v Fiesi.

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)