DAN | MALICA | KOSILO |
Ponedeljek 16. 9. | Polnozrnata štručka1(pšenica) Hrenovka*IK Gorčica10/ sadje 100% sadni sok | Korenčkova juha3,12 Tortelini s sirovo omako1(pšenica),7,3,sled.8,11,6 Sezonska solata z fižolom12 |
Torek 17. 9. | Koruzni kosmičisled.1,6,7 Mleko7 IK Jabolko IK Žitna rezina1(pšenica)7 | Svinjski medaljoni v gobovi omaki1(pšenica) Kruhove rezine1,7,3 Zeljna solata s krompirjem12 100% sok razredčen z vodo |
Sreda 18. 9. | Polnozrnata žemlja Domač navadni jogurt IK Sadje | Cvetačna juha1,7 Piščančja nabodala Pečen krompir Zelenjava (paprika in paradižnik) |
Četrtek 19. 9. | Pirin kruh(pšenica) EKO Topljeni sir7 Češnjev paradižnik/ sadje ŠSZ Zeliščni čaj z medom in limono | Mislinjski pisker1 Domač kruh1 IK Sadno solata s smetano7 |
Petek 20. 9. | Koruzni kruh1(pšenica) Pašteta Argeta sled.7 Sveža paprika ŠSZ /sadje Planinski čaj z medom in limono | Prežganka1(pšenica),3 Losos po tržaško4 Polenta Sezonska solata12 EKO |
* lokalna proizvodnja, IK- izbrana kakovost
EKO ekološka vzreja, ekološka pridelava
IK izbrana kakovost (pridelano in predelano v Slovenji)
ŠSZ sadje ali zelenjava iz EU šolske sheme
Učencem je ves čas na razpolago pitna voda.
Legenda alergenov k jedilniku
1. Žita, ki vsebujejo gluten (pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih); 2. raki in proizvodi iz njih; 3. jajca in proizvodi iz njih; 4. ribe in proizvodi iz njih; 5. arašidi in proizvodi iz njih; 6. zrnje soje in proizvodi iz njega; 7. mleko in mlečni proizvodi z vsebnostjo laktoze; 8. oreški (mandlji, lešniki , orehi , indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih); 9. listna zelena in proizvodi iz nje; 10. gorčično seme in proizvodi iz njega; 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega; 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/I glede na skupni SO₂ ;13. volčji bob in proizvodi iz njega; 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
Sled. – alergeni v sledovih